Es necessita augmentar les places de Formació Professional i el personal docent

Fecha: 28 Jul 2021

IES Joan Alcover

►Hi ha llistes d’espera de FP que sumen més de 300 estudiants en algunes especialitats sanitàries.

►S’augmenta des del Govern els recursos per promocionar la Formació Professional però no hi ha una previsió real de l’augment de la demanda.

►L’Administració ha d’assumir aquest excedent de demanda tant a la formació, com a l’hora de fer les pràctiques.

UGT Ensenyament considera que no és "raonable" que s’incrementi la dotació en promocionar la Formació Professional i no s’augmenti l’oferta de places i el professorat. És necessari aquest increment ja que hi ha alumnes que de moment han escollit 10 de les opcions que tenen i no els han agafat a cap.

El secretari d’Ensenyament Públic de UGT, Tino Davia, explica que hi ha "confusió" entre els alumnes que no saben si finalment podran estudiar el que volien, i això crea certa "inseguretat" de si podran desenvolupar els seus somnis o hauran de sortir de l’illa.

La Formació Professional continua tenint molta demanda en el cas de les especialitats de sanitat, administració, dependència o manteniment i control d’embarcacions. En el cas de l’IES Josep Maria Llompart, el cicle del tècnic de cures auxiliars d’infermeria té una llista d’espera de 208 persones (158 torn de dematí, 50 torn de tarda). En imatge per al diagnòstic i medicina nuclear, hi ha una llista d’espera de 226 alumnes.

La llista d’espera al CIFP Escola nàutic pesquera al cicle de tècnic en manteniment i control de la maquinària de vaixells i embarcacions és de 115 persones.

Per altra banda, al CIFP Son Llebre el tècnic superior en integració social té una llista d’espera de 53 persones. Mentre que la llista d’espera al tècnic en atenció a persones en situació de dependència és de 20 persones.

A Menorca, la revisió de les llistes d’espera mostra com prop de 300 alumnes s’han quedat fora de la seva opció preferida. Els problemes de saturació de la demanda més importants es concentren únicamente al IES Cap de Llevant de Maó, amb llistes d’espera a 7 dels 9 cicles que ofereix, unes 190 persones de moment no han pogut entrar. I a Eivissa, en el cas de l’Institut Sant Josep de sa Talaia el cicle de tècnic en cures auxiliars d’infermeria té una llista d’espera de 103 alumnes.

UGT Ensenyament informa que aquest divendres es concretaran les places dels cicles formatius on queden places lliures, encara que fins al setembre no es podrà sol·licitar plaça de nou, i llavors hauran d’esperar el resultat d’una segona baremació. A l’espera d’aquestes dades el sindicat demana més inversió a la formació professional perquè el jovent pugui tenir el seu futur assegurat amb la formació professional.

 

Fuente: UGT Illes Balears