L'estrès i la pressió als docents continua amb l'inici del nou curs escolar

Fecha: 12 Sep 2022

173.000 estudiants i 13.000 docents comencen avui el curs escolar a Balears


UGT Ensenyament ha assenyalat que aquest inici de curs podria haver estat “més normal” després d’haver superat les circumstàncies i l’impacte de la covid-19. Però ha suposat la continuïtat de situacions “angoixants” on s’ha continuat generant “estrès” i “pressió” als docents.

La implementació dels nous currículums per a aplicar la LOMLOE s’ha duit a terme de manera “precipitada” i “improvisada”.

“És precipitada per què la seva aprovació, 1 d’agost, no ha deixat marge temporal per preparar adequadament el curs, on s’han d’elaborar les situacions d’aprenentatge. S’han modificat aspectes relacionats amb l’atenció a l’alumnat amb necessitats específiques, introduint canvis en la seva identificació i avaluació,”, ha explicat l’organització sindical.

Ha afegit que és “improvisada” perquè la majoria de docents no han rebut “cap mena de formación” sobre com dur a la pràctica els canvis que introdueixen els nous currículums. Per example, aspectes essencials com l’avaluació s’han publicat “a dos dies de l’inici de curs”. Es tracta d’una avaluació que genera “confusió” i, si no s’explica bé a les famílies, generarà “conflictes i més estrès als docents”.

D’altra banda, UGT Ensenyament lamenta la manca de “fiabilitat” que continúen generant  uns tràmits d’adjudicacions de places per al personal interí que presenten “errades” tècniques i que han afectat almenys a un centenar de docents.

A tot això s’hi ha de sumar un protocol d'altes temperatures excepcionals que podem resumir en: obrir finestres, posar cortines, beure aigua, dur calçons curts i estar quiets per no suar. “Aquest protocol del “sentit comú” deixa en evidència les mancances que presenten les infraestructures educatives per fer front a situacions climatològiques adverses”, ha manifestat el sindicat.

Per totes aquestes qüestions, UGT Ensenyament ha tornat a demanar a la Conselleria que respecti als treballadors i treballadores de l’ensenyament i que no generi situacions “d’inseguretat, angoixa i estrès” als docents.

“Si la Conselleria no fa un gir en les seves prioritats i escolta, d’una vegada, les necessitats reals dels docents, ens trobarem amb un curs 2022-2023 marcat pel conflicte i les mobilitzacions”, ha indicat UGT Ensenyament.

Fuente: UGT Illes Balears