UGT demana que es faciliti al personal docent la realització de proves PCR

Fecha: 28 Sep 2020

UGT Ensenyament s’ha queixat aquest dilluns que 7.500 docents no tenen garantides les proves PCR i ha insistit en reclamar a la Conselleria d’Educació que es faciliti la seva realització.

El protocol d'actuació en els centres educatius només contempla les proves PCR als contactes estrets, aquests només es consideren si dues persones al centre educatiu han estat sense màscara a menys de dos metres durant més de 15 minuts.

Per tant, si els docents i alumnes han de portar sempre les màscares no existeixen transmissions directes i no es fan PCR.

D'aquesta manera, no es poden conèixer realment les xifres de contagis i s'atribueix als professionals de la docència la responsabilitat de no actuar correctament. I és que es demana responsabilitat als docents a la seva vida social i després no els fan les proves PCR.

El sindicat ha insistit que 7.500 docents no tenen garantida ni la realització de PCR, ni el seguiment ni la baixa i ha sol·licitat una millor coordinació entre Conselleria d'Educació i els responsables de Salut i la mútua Muface.

Al sindicat han arribat casos on Muface ha posat pegues als funcionaris docents per la realització del test de detecció de la Covid. Es va negar a fer la prova als membres d’un equip de direcció sense símptomes però amb un company diagnosticat amb el virus. Es varen confinar voluntàriament a casa i UGT ha tingut que lluitar per aconseguir la prova.

Considera que Muface té l’obligació de resoldre els problemes de PCR per controlar i garantir que la gent que ha tingut un contacte directe amb un pacient Covid se li faci la prova.

Demana que si hi ha hagut un contacte directe amb una persona contagiada es facin proves PCR, independentment de si és asimptomàtic o no.

Una altra reclamació del sindicat té a veure amb que al sector de l'ensenyament s'hauria d'anar més alerta amb els treballadors especialment sensibles i establir un protocol únic d'actuació.

La definició de persona especialment sensible és limitada i amb alguns valors es recomana que es faci l’activitat laboral.

UGT considera que es necessita l'adaptació dels llocs de treball per a aquest personal i que no es descarti el teletreball.

També hi ha queixes de persones que estan dins el grup de treballadors sensibles i han d’anar a fer feina, mentre d’altres que estan pendents dels resultats d’una PCR també. UGT demana que Riscos Laborals tingui una única manera d’actuar.

Fuente: UGT Illes Balears