UGT presenta un recurs contra la convocatòria d'oposicions docents de 2022

UGT-Ensenyament ha presentat davant la Conselleria d’Educació i Formació Professional un recurs de reposició contra la convocatòria d'oposicions de cossos docents de 2022 per considerar que no s'adequa a les modificacions legislatives estatals.

El sindicat considera que la convocatòria d'oposicions docents de Balears no respecta ni el reial decret llei per a la reducció de la temporalitat en les administracions públiques ni la pròxima modificació del reglament d'ingrés i accés als cossos docents, que afectarà les proves selectives.

UGT recorda que la demanda d'adaptació de les oposicions a la nova normativa ha estat plantejada per l'organització sindical en diverses taules sectorials al novembre i desembre de l'any passat.

"En el seu moment, varen plantejar, fins i tot, la possibilitat de suspendre de manera cautelar la convocatòria", ha assegurat l'organització sindical.

UGT Ensenyament ha explicat que la futura modificació del reial decret d'ingrés a la docència, que està en fase d'exposició pública, resultaria beneficiosa per als aspirants en establir un nou model de proves d'oposició i concurs.

Demana a la Conselleria que rectifiqui i defensa que no seria just per als opositors de Balears mantenir l'actual sistema, que serà modificat en breu, mentre en altres comunitats autònomes s'ha optat per esperar l'aprovació de la nova normativa.

Fuente: UGT Illes Balears